...

Su Altı Teknolojisi Programı Duyurusu

DUYURU

Yüksekokulumuz Su Altı Teknolojisi Programını 2020 yılında kazanan öğrencilerden ÖSYM YKS 2020 Tercih kılavuzunda da belirtilen şartlar (796. Madde) gereğince sağlık raporu istenmektedir.

İlgili Madde:  Bk. 796 Bu programa kayıt için Üniversite hastanelerinin Deniz ve Sualtı Hekimliği ve Hiberbarik Tıp Anabilim Dalından veya Sualtı Hekimi bulunan Hiberbarik Oksijen Tedavi Merkezlerinden "Birinci Sınıf Sanayi Dalgıcı olur" sağlık raporu alınması gerekmektedir. Profesyonel Sualtı Adamları Yönetmeliğinde belirtilen yeterlilik belgesi alma şartlarını yerine getirmiş olmalıdır. Öğrenciler kendi kişisel dalış malzemelerini (maske, palet, şnorkel, 15 lt dalış tüpü, dalış elbisesi, yüzerlik ceketi-BC, derin su regülatör, üçlü konsol patik, ağırlık kemeri, 10 kg. ağırlık sualtı feneri, dalış çantası.) eğitim-öğretim dönem başında kendileri tamamlamakla yükümlüdür. Öğrenciler, her yıl Üniversite tarafından düzenlenecek eğitim gezilerindeki konaklama ve tekne dalış masraflarını kendileri karşılayacaklardır. Her eğitim yılı için İşyeri Uygulama Eğitimi (mesleki staj) zorunluluğu vardır.”

Ülkemizde ve dünyada yaşanan Covid 19 pandemisi nedeniyle hastanelerin aşırı yoğun olması ve 2020-2021 yılı güz yarıyılının uzaktan eğitim şeklinde yapılmasından dolayı, öğrencilerimizin mağdur olmamaları için sağlık raporu teslim süreleri esnetilmiştir. Su Altı Teknolojisi Programı olarak, 2020-2021 yılı bahar yarıyılında yüz yüze ve uygulamalı eğitim yapılacak olup, öğrencilerimizin sağlık raporlarını en geç 12 Şubat 2020 Cuma günü saat 16:00’a kadar Yüksekokulumuz öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi durumda ilgili öğrencilerin kayıtları silinecektir.