Giriş Koşulları
Su altı teknolojisi iki yıllık ön lisans programıdır. Programa ÖSYM YKS sınavının TYT puan türünde yeterli puanı alan öğrenciler tercih yapabilirler. Adaylar kontenjan dolmadığı takdirde, programa ÖSYM’nin belirlediği ek kontenjan tarihleri arasında başvurabilirler. Başvurma şartları ÖSYM kitapçığında belirtilmektedir.
Programımız, sanayi dalgıçlığına yönelik eğitim vererek mezunların ilgili sektörlerde istihdam edilmesini amaçlar. Sadece SCUBA eğitimi veren bir dalış kulübüyle karıştırılmamalıdır. Su altı teknolojisi programına kayıt olacak öğrencilerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliğinin yeterlik eğitim standartları ile sağlık kuralları kısımlarında yer alan yasal koşulları sağlamaları gerekmektedir. Programa kayıt yaptıran öğrenciler kendi kişisel dalış malzemelerini (Maske, palet, şnorkel, denge yeleği, regülatör, patik, ağırlık kemeri) eğitim-öğretimin birinci ayı içerisinde kendileri tamamlamakla yükümlüdürler.
Tanıtım
Su altı teknolojisi program mezunu olan kişiler deniz inşaatları, sudaki gemilerin karaya çekilmeden onarımı, sörvey çalışmaları, su altı arama-kurtarma çalışmaları, su altı boru ve iletişim hatlarının döşenmesi, bakım-onarım işleri, basınç odası operatörlüğü, dalış projeleri geliştirme, dalış organizasyonları kurma ve yönetme yeteneğine sahip teknik elemandır.
Su Altı Teknolojisi Mezunlarının Görevleri
Su altı yapılarının inşası ve onarımları işlemlerinde görev alır, sistemle ilgili malzeme-teçhizatın seçimi ve kurulması işlemini yapar, su altında karşılaşılan malzeme ve donanım arızalarını tespit eder ve sorunlara çözüm getirir, su altına yapılacak dalışların güvenliği ile ilgili tedbirleri alır, sörvey çalışmaları yapar, rapor hazırlar ve önlemlerin alınmasını sağlar, deniz kazalarında, batıkların kurtarılması veya batmamış geminin su üstünde tamirinin gerçekleştirilmesini sağlar, su altında herhangi bir nesnenin arama ve kurtarma görevinde yer alır, su altı boru hattı döşenmesinde ve bakım işlemlerinde görev alır,
dalış organizasyonlarının sağlık ve emniyeti ile ilgili kanuna dayalı yönetmelikleri bilir ve uygular, basınç odası operatörlüğü görevini yerine getirir, dalış organizasyonlarında gerekli malzemelerin belirlenmesi ve malzemelerin kurulumunda görev alır.