Turizm ve Otel İşletmeciliği

T. C.

Çukurova Üniversitesi

Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Misyonumuz

Turizm değerlerinin sürdürülebilirliliğini sağlayarak ülkemizin dünya turizminden alacağı payı artırmak amacıyla turizm ve otel işletmeciliği alanında evrensel insani değerlere bağlı, konusunda uzman ulusal ve uluslararası iş gücü taleplerini karşılayabilecek iş gücünün yetiştirilmesidir.

Vizyonumuz

Turizm değerlerinin sürdürülebilirliliğini sağlayarak ülkemizin dünya turizminden alacağı payı artırmak amacıyla turizm ve otel işletmeciliği alanında evrensel insani değerlere bağlı, konusunda uzman ulusal ve uluslararası iş gücü taleplerini karşılayabilecek iş gücünün yetiştirilmesinde en iyi eğitim veren birim olmaktır.

Programın Amacı

Turizm ve otel işletmeciliği alanında evrensel insani değerlere bağlı, konusunda uzman ulusal ve uluslararası işgücü taleplerini karşılayabilecek iş gücünün yetiştirilmesidir.

Program Profili

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler, ilgili meslek lisesi mezunları arasından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan sınav ile seçilmektedir. Programa her yıl yaklaşık 25 öğrenci alınmaktadır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FG, NA ya da UB notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.

Üst Dereceye Geçiş

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan Eğitim Sistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir

Mezuniyet Koşulları:

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FG, NA ya da UB notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.

İstihdam Olanakları:

Bu bölümden mezun olan öğrenciler; konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilir.

Ölçme ve Değerlendirme:

Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir.

Kabul ve Kayıt Koşulları:

Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması:

Öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptıran öğrenciler ilk hafta içinde başvurdukları takdirde kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.

Adres ve İletişim Bilgileri

Adres:    Çukurova Üniversitesi, Yumurtalık Meslek Yüksekokulu 01680 Yumurtalık/ADANA

Telefon: 0 322 671 26 73 Faks: 0 322 671 26 74

Web: https://yumurtalikmyo.cu.edu.tr/

Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Mahmut Ali GÖKÇE

WEB Adresi: https://avesis.cu.edu.tr/magokce 

Dahili Telefon

155

Telefon

(322) 671 26 73

Faks

(322) 671 26 74

E-posta

magokce@cu.edu.tr

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Akademik Kadro

Öğr. Gör. Ayhan SAYĞI eposta: asaygi@cu.edu.tr

Öğr. Gör. Canani YALÇIN eposta: cyalcin@cu.edu.tr

Öğr. Gör.Dr. Mehtap Baykal ERDOĞAN eposta: mbaykal@cu.edu.tr