...

Ç. Ü.

YUMURTALIK MESLEK YÜKSEKOKULU

KARİYER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Okulumuz mesleki kariyer günü etkinlikleri kapsamında 2/12/2021 Perşembe günü Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sayın Birsen ERGÜN’ü ağırladı.

Tarımın hayatımızdaki vazgeçilmez önemi hakkında öğrencilerimize bilgi veren Birsen Hanım Tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı birimlerinde okulumuz öğrencilerine kariyer fırsatları hakkında bilgi verdi.

Küresel anlamda yaşanan iklim değişikliklerinin tarım sektörüne etkisine değinen Birsen Hanım özellikle pandemi sürecinde güvenli gıda üretimi ve güvenli gıdaya ulaşımın ülkeler için stratejik öneme sahip olduğunu asla ihmal edilmemesi gereken bir konu olduğunu anlattı. Bu anlamda tarım sektöründe yaşanan problemlerin çözümü için yetişmiş kalifiye iş gücüne olan ihtiyacın yetiştirilmesinin önemini vurguladı.

Bu alanda kariyer hedefleyen öğrencilerimizin hem daimi bir işleri olacağını hem de daha iyi ücretlerle çalışacaklarını, kendi işlerini kurmayı düşünen girişimci öğrencilerimiz için pek çok fırsatı içinde barındırdığını anlattı. Tarım sektöründe yapılacak projelere devlet destekli hibeler hakkında da bilgi veren Birsen Hanım bu sayede tarım sektöründe kariyer hedefleyen öğrencilerimize çok sayıda iş fırsatı olduğunu belirtti.

Ayrıca tarım sektöründe kariyer hedefleyen öğrencilerimize bu iş fırsatlarının değerlendirilmesi ve kariyer geliştirme eğitimi kapsamında öğrencilerimizin faydalanması için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde oluşturulan TARIM ORMAN AKADEMİ sanal eğitim bilgi platformu hakkında bilgi verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Hülya SAYĞI

Yumurtalık MYO Müdürü