...

Yumurtalık MYO ve Adana İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi Ortak Etkinlik

Yumurtalık MYO Kamp Alanı Sahil Temizliği

Konu: Çevre Kirliliği

Yer: Yumurtalık MYO Kampüsü ve Kamp Alanı

Tarih: 08.05.2024

Katılımcılar: Yumurtalık MYO ve Adana İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi

Yumurtalık MYO ve Adana İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından ortaklaşa düzenlenen, çevreyi ve doğayı korumanın önemine, çevre kirliliğinin doğa, insan ve canlı varlıklar üzerinde yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekmek, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla Yumurtalık MYO eski kamp alanı sahilinde çevreye zarar veren (plastik 1,000 yıl, metal 1,000 yıl, cam 4,000 yıl, balıkçılık ağ malzemeleri 1,000 yıl, pet şişeler 400 yıl, kağıt 3 ay vb.) ve doğada uzun süre varlığını koruyan insan kaynaklı atıkların toplanması ile ilgili bir etkinlik düzenlenmiştir.

Gönüllü katılım temeline dayalı  düzenlenen etkinliğe Yumurtalık MYO öğrencileri, akademik ve idari personeli ile Adana İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (Astsubay Kıdemli Başçavuş Çağatay BÖRKLÜ, Çevre Mühendisi Mustafa ERDAL ve Ceyhan İtfaye Amiri Arif Ali SARRAF) katılım sağladı. Katılımcılara konu hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Adana İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Çağatay BÖRKLÜ insani faaliyetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin boyutunun her geçen gün daha da arttığını bu konuda hemen harekete geçilmesi lazım geldiğini belirtti. Börklü, doğa yani çevrenin insanların da yaşam alanı olduğunu, dolayısıyla bilinçli ya da bilinçsizce yapılan ve çevre kirliliğine neden olan her insani faaliyetin aslında insanların bindiği dalı kesmesi anlamına geldiğini bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Etkinliğe katılan paydaşlar etkinliğe katılmaktan ve çevre kirliliği gibi önemli bir konuda aktif bir birey olarak sorumluluk almaktan memnun olduklarını, bu ve benzeri etkinliklerin belirli aralıklarla tekrarlanmasının faydalı olacağını belirttiler. Katılımcılardan gelen olumlu tepkileri değerlendiren Yumurtalık MYO Müdürü ve Organik Tarım Programı’nda görevli Dr. Öğr. Üyesi Hülya SAYĞI öğrencilerin konuya göstermiş oldukları pozitif ilginin önemli olduğunu ve etkinliğin amacına ulaştığını ifade etti.

Etkinlik Görselleri